بستر کوکوپیت

  کوکوپیت چیست ؟

کوکوپیت از محصولات نارگیل و به دست آمده از الیاف نارگیل است. استفاده از کوکوپیت به دلیل اینکه سریعا کیفیت خود را از دست می دادند در باغبانی و کشاورزی متوقف شد. بعد از روی آوردن صنعت کشاورزی به کشت ارگانیک و سازگار با محیط زیست، دوباره محبوبیت خودش را به دست آورد.
کوکوپیت در واقع الیاف روی پوست نارگیل است که آن ها را پودر می کنند. پوسته ی نارگیل در آب خیسانده می شود و پس از تجزیه فیبر های آن با شانه از پوسته جدا می شوند و از آن ها استفاده می شود. قبلا تجزیه ی پوست نارگیل تا 6 ماه طول می شود ولی امروزه به خاطر پیشرفت دستگاه ها این زمان ها کمتر شده است.
پس از خشک شدن و خرد شدن الیاف نارگیل، آن ها را به شکل آجر، گرد یا شبیه گلدان در می آوردند و برای فروش وارد بازار می شوند.
 

کوکوپیت به عنوان بستر کشت هیدروپونیک

کوکوپیت روش کشت آبکشت است که بدئن استفاده از خاک و فقظ با آب برای تولید محصولات با کیفیت بالاتر و تولیذ  بیشتر استفاده میشود. کوکوپیت یکی از مناسب ترین بستر های کشت هیدروپونیک است که امروزه از آن بسیار استفاده می شود و جایگزین پشم سنگ است.
 
 

مزایای استفاده از کوکوپیت

برداشت سریع و تولید محصولات بزرگ ‌تر:

استفاده از مواد مغذی برای کشت هیدروپونیک در کنار بستر کوکوپیت، نتایج خوبی به همراه دارد. گیاهان بدون نیاز به جست و جو دنبال مواد مغذی، سریع رشد می کنند و محصولات بیشتر و بهتری میدهند.
 

فضای کافی برای رشد ریشه:

فیبر نارگیل دارای جذب عالی آب و هوادهی مناسب است. بستر کوکو پیت فضای کافی برای ریشه ‌ها فراهم می‌کند و هوای کافی را در اختیار ریشه ها قرار می ‌دهد.
 

 pH خنثی

 کوکوپیت دارای pH خنثی حدود ۵٫۲ الی ۶٫۸ است. چون این محدوده با گذشت زمان تغییر می‌کند، لازم است تا با کودهای ارگانیک مقدار pHدوباره تنظیم شود.
 

کاهش عوامل بیماری‌ زا و خطر آفت:

بستر کوکوپیت برای کشت هیدروپونیک دارای ویژگی ض دقارچی است و درنتیجه ریشه‌ ها را سالم می مانند و می ‌توانند آفات را دفع کنند، یعنی رشد گیاه آسان ‌تر و بی دردسر تر خواهد بود.
 

محصولی سازگار با محیط ‌زیست:

کوکوپیت محصولی تجزیه پذیر سازگار با محیط زیست است و با استفاده از آن هیچ محصول زائدی وارد طبیعت نخواهد شد.
 

بستر کشت با قابلیت استفاده مجدد:

کوکوپیت را با ضدعفونی کردن می‌توان دوباره استفاده کرد. این بستر کشت همیشگی است، اما برای دوره‌ ی رشد بعدی باید آن را به شیوه‌ ی درست آماده کرد تا بتوان محصولی سالم را تضمین کرد.
 

معایب استفاده از کوکوپیت چیست؟

هر بستری برای کشت هیدروپونیک معایب و مزایای خودش را دارد. در نتیجه برای اینکه از انتخاب خود مطمئن شوید باید ویژگی های کوکوپیت را بشناسید.
 

وجود نمک در کوکوپیت:

کوکوپیت را بررسی کنید و از جای مطمئن تهیه کنید. حتما از روش تهیه ی آن اطلاعات کسب کنید. اگر مطمئن نیستید نمک دارد یا نه خودتان آن ها را بشویید.
 

پاک‌سازی با مواد شیمیایی:

گاهی پس از خشک کردن فیبر نارگیل، بسته های پشم سنگ با مواد شیمیایی گندزدایی می شوند تا عوامل بیماری زا در آن ها رشد نکند. ممکن است باقی مانده ی این مواد شیمیایی روی محصول مانده باشد. حتما این مسئله را بررسی کنید تا وجود مواد شیمیایی باعث ضربه به گیاهانتان نشود.
 

احتمال زیاد بودن کلسیم، منیزیم و آهن:

بستر کوکوپیت به دلیل تبادل یونی بالایی که دارد مواد مغذی (کود) را در مواقع نیاز ذخیره یا آزاد می‌کند، اما امکان نگه ‌داشتن کلسیم، منیزیم و آهن در آن وجود دارد. حتما از مواد مغذی مناسب بستر کوکوپیت استفاده کنید.
 
 عایق پاسارگاد: پشم سنگ ایزوبلانکت 

کوکوپیت در هیدروپونیک

کوکوپیت برای کشت گستره وسیعی از محصولات کشاورزی و گلخانه ای شامل گوجه فرنگی, خیار, توت فرنگی, گوجه چری, گل های شاخه بریده و غیره در هیدروپونیک قابل استفاده است. استفاده از کوکوپیت در هیدروپونیک سبب کنترل بیشتر تولیدکننده بر محیط کشت و در نتیجه تولید محصولات با کیفیت بالاتر می گردد. امروزه کوکوپیت به عنوان مناسب ترین بستر کشت در هیدروپونیک شناخته می شود و جایگزین سایر بسترهای کشت نظیر پشم سنگ شده است.
 

مزایای استفاده از کوکوپیت در کشت های هیدروپونیک:

 
کوکوپیت بستر هیدروپونیک طبیعی و جاذب آب است.
ظرفیت بالای جذب آب، باعث کاهش مصرف آب می شود.
کوکوپیت در هیدروپونیک باعث افزایش تولید و کیفیت محصولات می شود.
کوکوپیت جایگزین ارگانیک بسیار خوبی برای سایر بستر های کشت هیدروپونیک مثل پشم سنگ است؛ بدون اینکه کوچکترین پسماندی در طبیعت باقی بگذارد.
کوکوپیت دوست دار محیط زیست است و هیچ اثر مخربی روی محیط زیست نمی تواند داشته باشد.
ترکیبات ارگانیک که در  کوکوپیت موجود است، باعث افزایش رشد ریشه ها و مقاومت بالای گیاه در برابر بسیاری از آفات و بیماری ها می شود.
 
 

کشت هیدروپونیک چیست ؟

شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که کشت هیدروپونیک چیست؟
 
هیدروپونیک به معنای پرورش گیاه در آب است با این حال طی تحقیقات فراوان به این موضوع دس یافته اند که بسترهای بسیار زیادی برای رشد گیاهان وجود دارد.
برای کشاورزانی که علاقه به کشت گلخانه ای دارند، استفاده از بستر های کشت هیدروپونیک می تواند مزایای فراوانی داشته باشد.
از آن جایی که بستر های هیدرو پونیک استریل هستند، هیچ علف هرزی رشد نمی کند و سلامت گیاه از همه نظر تامین است.
از طرف دیگر اکسیژن بسیار زیادی در اختیار ریشه ها قرار می گیرد. افزایش اکسیژن باعث می شود که مواد مغذی بهتر و بیشترجذب گیاه شود.
 
بازدید: 931تاریخ انتشار : 1399/04/28

    +